VIDEO JOSSA TOIMITUSJOHTAJA HANNU LEHTO NIPUTTELEE

Asumiseen liittyy nyt ihan kamalasti markkinaa ja bisnespuhetta. Apajilla on tällä hetkellä monia. Tässä on lopussa katsottavaksi viedo, jossa Hannu Lehto niputtelee suunnittelijoita ja vaikka ketä – mahdollisesti myös kaavoittajia jne. – ”safalaisiksi” – ja puhuu taas myös SAFAn mafiasta. Toisin kuin Lehto väittää, arkkitehtien koulutukseen – ainakin korkeakoulu- ja yliopistotasolla – liittyy taatusti kustannustietoa. Loppu oppi ja kokemus tulee ihan työn mukana eli suunnittelutehtävien myötä.

Minä en henkiilökohtaisesti tykkää ihmisistä, jotka kameralle puhuvat täyttä potaskaa, enkä myöskään pidä siitä, että omaa ammattikauntaani syytetään Lehdon taholta pääkaupunkisudun asuntojen kalleudesta. Pelkät suunnittelukustannuksetkin ovat häviävän pieni osa rakennuskustannuksista – ja vielä pienempi osa markkinoiden mukaisesta samojen asuntojen myyntihinnasta. Olkaa hyvä, tässä linkki.

Tässä Lehto

screen-shot-2017-02-21-at-1-08-26-pm

Yksi vastaus artikkeliiin “VIDEO JOSSA TOIMITUSJOHTAJA HANNU LEHTO NIPUTTELEE

  1. Kiinnostavaa on, että Lehto nimittelee SAFA-mafiaksi kaikkia suunnittelijoita, jotka ovat näissä suunnittelun, kaavoituksen jne. prosesseissa mukana. Mielelläni huomauttaisin, että tuon tason yleistäminen on syvältä. Arkkitehtiliiton jäsenkunnan (kuulun siihen itsekin) rinnastamista Italian mafiaan, rikollisjärjestöön, pidän ala-arvoisena touhuna enkä hattua myöskään nosta näiden moukkamaisten mafioittelujen nostamiselle klikkausotsikoihin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s