SPAAK, PIIRUSTUKSET

SPAAK, PIIRUSTUKSET

Arkkitehtitoimisto lähetti katsottavaksi myös Vanhankaupungin mainion As Oy Helsingin konstaapeli Spaakin piirustukset. Tässä siis ensimmäisenä asemapiirros, jossa ovat samassa pihapiirissä vanha renkitupa sekä kolme asuntoa käsittävä puurakenteinen kaksikerroksinen talo.

screen-shot-2017-03-02-at-1-13-31-pm

Tässä alla ovat pohjapiirustukset asunnoista sekä renkituvasta. Pidän erityisesti suunnitteluotteen selkeydestä ja siitä, että kettiöihin mahtuu kunnollinen ruokapöytä. Alimpana on renkituvan pohjapiirros – joka asunnolla on siellä erillinen huone ja yhteisiä ovat tekniset tilat ja sauna pesuhuoneineen sekä tupa. Säilytystilaa vaikkapa polkupyörille on kummassakin päädyssä, ja saunatiloista pääsee myös ulos.

screen-shot-2017-03-02-at-12-05-28-pm

Tässä alla vielä julkisivut – selkeätä, nykyaikaista ja silti ympäristöön mainiosti sopivaa. Mukavan pullistelematonta, ja värityskin punamullan ja keltamullan sävyineen on kohdallaan. Ilmanvaihto- ja savuhormit piippuineen tekevät huopakattoisen talon harjalle hyvää ja antavat ryhtiä.

Tähän kohteeseen tutustuminen oli minulle todellinen ilonaihe.

screen-shot-2017-03-02-at-12-04-41-pm

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s