TEKEMISIÄ, JOISTA PÖLLÄMYSTYIN

Screen Shot 2017-03-29 at 11.48.06 AMTEKEMISIÄ, JOISTA PÖLLÄMYSTYIN

Olin maanantaina pudota tuolilta. Artikkelini ilmestyi yllättäen Helsingin Sanomissa, tosin ainakin nettiversiossa varustettuna lihavennetulla ostikuonalusella, jotan en sellaisenaan itse allekirjoita. Ratkaisu on toimituksen oma.

Jätkäsaaressa on joitakin tyylikkäitä kohteita, mutta vielä keskeneräisen alueen yleistunnelma on jotenkin rosoinen ja sekava. Olisin toivonut nettiversion kuvitukseen esimerkkejä asioista, johon kirjoituksellani viittaan. Nimittäin: alueen joissakin kohteissa on aivan kummallisia värejä. Toisaalta on jalankulkijan tason näkyminä myös melko outoa umpiseinää, ja niin edelleen. Tähdennän kuitenkin että alue on kesken ja puistot odottavat vielä’ istuttamistaan. Aikanaan sai asemakaava osakseen myös kovaa kritiikkiä, varsinkin vanhemman polven arkkitehdeilta. Nyt en palannut siihen kritikkin vaan katsoin aluetta sellaisena kuin se keväisenä päivänä näyttäytyi, asemakaavansa mukaan toteutettuna.

Kuitenkin on mielenkiintoista, että HS nyt on julkaissut aluen perin Rakennuslehden tilaaman arvioni – jonka ehkä olisin HS:n lukijoille kirjoittanut hieman toisin. Mutta hyvä näinkin.

Joka tapauksessa on henkilökohtaisesti saamani palaute ollut yksiselitteisen myönteistä. Siitä on syytäkin olla hyvällä tuulella. Sen sijaan netissä heitellyistäkommenteista osa on höttöisiä heittoja: kyllä rakennuksssa väria saa olla, mutta liian räikeät värit heijastuvat paisteisena päivänä ikävästi ympärstöön.

Nyt valmistaudun huomiseen, koska tapaan silloin Tarton hienon Paavalin kirkon suomalaiset arkktehdit, jotka ovat erinomaisella tavalla olleet suunnittelemassa Eliel Saarisen upean, noin satavuotiaan kirkon korjaus- ja restaurointityöt. Merja Nieminen ja Kari Järvinen saivat työstään myös merkittävän virolaisen arkkitehtuuripalkinnon.

On erinomaisen mukavaa saada aiheeseen liittyv’ät oikeat ”sulkeiset” ja keväämmällä mennä Tarttoon koluamaan upea rakennus uudelleen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s